Kruiden Magie

Blok 3 of blok 5; 7 modulen lessen kruiden Magie

Het beoefenen van de Leer der Mysteriën heeft als doel het brengen van healing.  we laten de krachten van de natuur voor ons werken.  We maken gebruik van kristalvormen, zoals kwarts, zout welke we ter ondersteuning van het healing -proces inzetten.

Ieder kruid heeft haar eigenheid. Zoals bv. spinazie of andijvie veel ijzer bevat, bevatten kruiden hun specifieke eigenschappen. De geur, de kleur en deze eigenschappen gebruiken we ter ondersteuning van healing.

Binnen deze 7 modulen lessen, leer je enkele kruiden kennen. Je leert wanneer je het beste deze kruiden kunt zaaien, oogsten, drogen of verwerken. Want ook hierbij houden we rekening met de stand van de maan, de zon, het jaarwiel en het weekwiel, de eb, de vloed en de windrichtingen. Zodat de natuur de eigenschappen van het kruid versterkt. Je leert om voorzichtig te zijn met kruiden. Een kruid of plant kan zowel giftig als genezend zijn. En…. je leert wat over de oude huis, tuin en keukenmiddelen.

Je gaat aan de slag met het maken van oliën, tincturen en zalven, die healing kunnen ondersteunen. Gedurende de bereiding maken we ook hierbij gebruik van magie. We laten wederom de kracht van de natuur voor ons werken. Het magisch bereiden met bijvoorbeeld de hulp van numerologie en symbolen. Geur en kleur zijn bijkomende aspecten.

We gebruiken ook kruiden bij het beoefenen van magie. Een kruid, plant of bloem kan versterkend werken doordat het haar eigenschap inbrengt en je daarmee kracht en of de intentie aanvult. Bij bijvoorbeeld liefdes magie gebruiken we rozen bladeren of olie. Bij reizende magie de jeneverbes.